26 Φεβρουάριος 2013, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Φρίκη: Ένα πορτοφόλι από ανθρώπινο δέρμα

  • Φρίκη: Ένα πορτοφόλι από ανθρώπινο δέρμα

Ένα πορτοφόλι αλλιώτικο από τα άλλα ανακαλύφθηκε σε συρτάρι στο  Νιού Τζέρσεϊ. Είναι φτιαγμένο από αποξηραμένο ανθρώπινο δέρμα.

Το αποξηραμένο δέρμα του Αντουάν Λε Μπλανκ, χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί το πορτοφόλι. Πρόκειται για ένα μανιακό δολοφόνο του 19ου αιώνα, ο οποίος το 1833 είχε διαπράξει ένα φρικτό έγκλημα και είχε κρεμαστεί σε δημόσια θέα.

Το πτώμα του μανιακού δολοφόνου χρησιμοποιήθηκε έπειτα για ιατρική έρευνα.  Επιστήμονες πραγματοποήσαν πειράματα με ηλεκτρισμό στο σώμα του.

Το δέρμα του αφαιρέθηκε και αποξηράθηκε, ενώ χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία πορτοφολιών, τσαντών, καλυμμάτων πορτατίφ και καλυμμάτων βιβλίων.Το πρόσωπό του διατηρήθηκε και μετατράπηκε σε γύψινη μάσκα.

Ο ΛεΜπλανκ ήταν ένας Γάλλος μετανάστης, ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ το 1833, προκειμένου να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, έπειτα από την αποκλήρωσή του από την οικογένειά του στη Γαλλία. Λίγες μέρες έπειτα από την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, βρήκε επαγγελματική στέγη σε μία τοπική οικογένεια, τους Σάιρ, οι οποίοι του ανέθεσαν να τους κόβει ξύλα και να ταΐζει τα γουρούνια τους, προσφέροντάς του σε αντάλλαγμα ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι.

Ο ΛεΜπλανκ, ο οποίος δεν μιλούσε καθόλου Αγγλικά, έπειτα από δύο εβδομάδες νευρίασε με το γεγονός ότι αποτελούσε, ουσιαστικά, τον εντολοδόχο της οικογένειας, και δολοφόνησε τον δικαστή Σάμουελ Σάιρ, χτυπώντας τον επανειλημμένα με ένα φτυάρι στο πρόσωπο.

Ακολουθώντας τη δολοφονία του δικαστή, ο Αντουάν άρπαξε ένα ρόπαλο και σκότωσε τη γυναίκα του, Σάρα Σάιρ, και ύστερα συνέθλιψε και το κρανίο της υπηρέτριας του σπιτιού, Φοίβης.

Ο Γάλλος συνελήφθη από την αστυνομία του Νιού Τζέρσεϊ και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου του επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Ο ΛεΜπλανκ κρεμάστηκε, ενώπιον 10.000 ανθρώπων, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1833.

Πού να φανταζόταν ότι το δέρμα του θα κατέληγε να δημιουργήσει πορτοφόλια και τσάντες;