26 Φεβρουάριος 2013, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Δείτε που θα βρέχει σήμερα

  • Με τι καιρό θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο σήμερα Τρίτη 26/02. Ο καιρικός μπαξές τα έχει όλα. Βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση άλλα και ηλιοφάνεια.

Τρίτη 26/2

Καθαρός καιρός στην Αττική  
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις, που δεν θα καταφέρουν και κάτι σημαντικό. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις και αργότερα από δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 40-80%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 12-17 ή και 18C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-3οC χαμηλότερη.
   
Υπόλοιπη Ελλάδα
Το καιρικό ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται κυρίως στη βόρεια χώρα (σταδιακά θα επικεντρωθεί σε Αν. Μακεδονία και Θράκη),όπου οι βροχές και καταιγίδες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές, συνοδεία χαλαζοπτώσεων και θα δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα.

Νεφώσεις, διαστήματα με ήλιο και λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά και ανατολικά της χώρας (κυρίως νησιά κεντρικού Αιγαίου), με γρήγορη βελτίωση.

Η θάλασσα στα πελάγη θα είναι γενικά ταραγμένη και οι δυτικοί νοτιο-δυτικοί άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα (4-5Bf στο Ιόνιο και 4-6Bf στο Αιγαίο).

Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr