25 Φεβρουάριος 2013, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Η Μέρκελ επισκέφθηκε εκκλησία

  • Η Μέρκελ επισκέφθηκε εκκλησία

Η Ανγκελα Μέρκελ τις πρώτες ώρες της επίσκεψής της στην Τουρκία επισκέφθηκε την εκκλησία του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά στο Τσαβουσίν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θαύμασε  από κοντά τις τοιχογραφίες  που θυμίζουν τις νίκες του Φωκά αλλά και τις νίκες των συντρόφων του, του αδερφού  του Λέοντα Φωκά και του  Ιωάννη Τσιμισκή.

Έχοντας στο πλευρό της την « αφρόκρεμα» των γερμανών επιχειρηματιών, η « σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, που βρίσκεται ήδη στην Αγκυρα θα έχει σε λίγη ώρα συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία.

Σε λίγες ώρες, η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί  με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.Στην «ατζέντα» των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις με τη Συρία, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι γερμανο-τουρκικές οικονομικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τη φράου Μέρκελ συνοδεύουν πολλοί επιχειρηματίες όπως στελέχη της Siemens , της Deutsche Bank και της Lufthansa .

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να ζητήσει και την στήριξη του Ερντογάν για να πιέσει την τουρκική κοινότητα να την στηρίξουν στις εκλογές. Σήμερα, στην Τουρκία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι . Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η Μέρκελ θα συζητήσει με το …γάντι το «καυτό» θέμα της ενταξιακής πορείας της Αγκυρας για το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος τάσσεται υπέρ μία ειδικής σχέσης.

Την ίδια ώρα, στην πατρίδα της , σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης εφημερίδας «Bild”, που δημοσιεύτηκε χτες , ημέρα άφιξης της καγκελαρίου στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη.

Πηγή: agioritikovima.gr