25 Φεβρουάριος 2013, 07:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

O Αβραμόπουλος στην Ελληνική Ομογένεια Καναδά

  • Οι επιτυχείς χειρισμοί του Αβραμόπουλου για το θέμα των Σκοπίων

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Σήμερα θα βρίσκεται στο Τορόντο και αύριο στο Μόντρεαλ, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, με σημαντική ομογενειακή παρουσία, όπου, εκτός των επαφών του με εκπροσώπους της ομογένειας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον καναδό ομόλογό του John Baird, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, οι σχέσεις Ε.Ε.-Καναδά και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας Noel Kinsella, ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε δείπνο με διακεκριμένα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

Τέλος, στο Τορόντο, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο.

Πηγή: newsbeast.gr