24 Φεβρουάριος 2013, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Με αυτοκίνητο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετέφεραν 149 κιλά χασίς

  • Βαμβακόσπορος και 125 κιλά χασίς

48χρονος υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών μετέφερε σάκους με χασίς σε αυτοκίνητο του υπουργείου δικαιοσύνης.

Συνελήφθη στις 11.00 χθες το πρωί από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στο χωριό Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς φέρει εξωτερικά τις χαρακτηριστικές ενδείξεις οχήματος δημόσιας υπηρεσίας, με προφανή σκοπό να αποτρέψει ή και να αποπροσανατολίσει τους ελέγχους των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος είχε εντοπιστεί στη Σαγιάδα να φορτώνει στο αυτοκίνητο τέσσερις σάκους με χασίς και τον ακολουθούσαν διακριτικά μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 149 κιλά.

Τα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος είχαν αλλοιωθεί (Διαταγή πορείας και Δελτίο κίνησης) και κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός του φορτιού των ναρκωτικών ήταν η Αθήνα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του συλληφθέντα και της ενδεχομένης συμμετοχής του σε άλλα συναφή αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.