23 Φεβρουάριος 2013, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Ο Έλληνας μάγειρας στον Λευκό Οίκο

  • Ο Έλληνας μάγειρας στον Λευκό Οίκο

Ο Έλληνας μάγειρας έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και τώρα δουλεύει στην κουζίνα στο Λευκό Οίκο.

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει μέλλον». Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Μπισιώτης, Έλληνας chef σε εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, μόλις 26 ετών, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Ποιος chef δεν θα ήθελε άραγε να ρίξει έστω και μια μικρή ματιά σε αυτή την κουζίνα και ας μην το είχε όνειρο ζωής, όπως o Χρήστος!

Ο 26χρονος chef, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από 12 ετών μαγείρευε παρέα με τη γιαγιά του τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές. Έναν χρόνο μετά άρχισε να βγάζει το χαρτζιλίκι του σε φούρνο, που ήταν και η οικογενειακή τους επιχείρηση.

Τα χρόνια περνούσαν και συνέχιζε να δουλεύει σε εστιατόρια στην Αθήνα, πλένοντας πιάτα και παρατηρώντας κρυφά τους chef να δημιουργούν στην κουζίνα τους. Κοντά τους έμαθε, «γεύτηκε» και «μυρίστηκε» τι σημαίνει… όνειρο!

Τελειόφοιτος επαγγελματικής σχολής μαγειρικής, πήρε την απόφαση να ψάξει αλλού την τύχη του.

Ο τόνος της φωνής του αλλάζει, όταν θυμάται και περιγράφει την πρώτη μέρα μακριά από το σπίτι του, σε ένα τόσο ξένο και επιβλητικό μέρος, όπως η Νέα Υόρκη.

«Στις 25 Δεκεμβρίου, πριν από έξι χρόνια, το 2007, έφυγα με 700 δολάρια στην τσέπη για Νέα Υόρκη. Το πρώτο μου βράδυ (χαμογελά) κοιμήθηκα σε ένα παγκάκι στην Αστόρια» λέει και συμπληρώνει συγκινημένος: «Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω πίσω, αλλά πάντοτε είχα στο μυαλό μου να βρεθώ στον Λευκό Οίκο».

Αρχικά βρήκε δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια και το ένα έφερε το άλλo. Έπειτα από 15 χρόνια ασταμάτητης εργασίας, έφθασε να κρατά στα χέρια του το «εισιτήριο», το οποίο θα του επέτρεπε να μπει στην κουζίνα του Λευκού Οίκου.

«Θα συμμετέχω σε όλα τα event του Λευκού Οίκου»

Ο Χρήστος Μπισιώτης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ασκεί ασταμάτητα 24ώρες την ημέρα την ιδιότητα του chef, αυτήν τη στιγμή είναι ο chef de cuisine στο «Eataly NYC» και επιβλέπει 8 εστιατόρια και πάνω από 370 άτομα προσωπικό στις κουζίνες.

Σε ένα από τα πολλά event στα οποία συμμετείχε, οι δικές του δημιουργίες ξεχώρισαν.

Ήταν, τελικά, θέμα χρόνου… να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Bill Clinton, να μαγειρέψει για αυτόν πιάτα της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας και με τη σειρά του να του ζητήσει μία επίσκεψη στην κουζίνα του Λευκού Οίκου.

Της Κωνσταντίνας Παπατσάκωνα

Πηγή: zougla.gr