22 Φεβρουάριος 2013, 17:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους

  • Απρόσμενες εξελίξεις στη δίκη Πιστόριους

Ένα εκατομμύριο ραντ (85.000 ευρώ) είναι η εγγύηση που ορίστηκε για να αφεθεί ελεύθερος ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα, μέσα στο σπίτι του στη Νότια Αφρική.

Στο άκουσμα της είδησης, οι συγγενείς και οι υποστηρικτές του παραολυμπιονίκη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου, αν και ο ίδιος, σύμφωνα με ανταποκριτές, εκείνη τη στιγμή ο Όσκαρ Πιστόριους άρχισε να κλαίει σιωπηλά, αδυνατώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 16:30 (τοπική ώρα και Ελλάδος) από τον δικαστή Ντέσμοντ Νέαρ ο οποίος διευκρίνισε ότι υπό κανονικές συνθήκες σε μία τέτοια υπόθεση ο κατηγορούμενος προφυλακίζεται μέχρι να έρθει η μέρα της τελικής δικάσιμου.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο κ. Πιστόριους μόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος και ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.

Νωρίτερα η υπεράσπιση επιχειρηματολόγησε υπέρ της προσωρινής απελευθέρωσης του Πιστόριους με εγγύηση τονίζοντας ότι τα αντιφατικά στοιχεία και τα αλλεπάλληλα λάθη του βασικού ντετέκτιβ της υπόθεσης έχουν υπονομεύσει σημαντικά την θέση των κατήγορων.

Ο κ. Πιστόριους θα πρέπει ακόμα να παραδώσει το διαβατήριό του, να μην μείνει στο σπίτι του και να μην έρχεται σε επαφή με τους μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο δικαστής όρισε την ημερομηνία έναρξης της δίκης στις 4 Ιουνίου. Αν βρεθεί ένοχος, ο κ. Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη.