22 Φεβρουάριος 2013, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

ΗΠΑ: Χάος από την χιονοθύελλα

  • Ο Σάντι έφερε χιόνια

Ο συνδυασμός χιονιού, χιονόνερου και βροχής προκάλεσε «μπλακ άουτ», αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στο Κάνσας, μια πολιτεία την οποία ο κυβερνήτης της, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το NBC.

Πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι ακυρώθηκαν. Όπως ανέφερε το NBC, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η καταιγίδα εκτείνεται σε μια περιοχή που κατοικείται από περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους ή σε 20 πολιτείες, από το βόρειο Τέξας έως τη Μινεσότα και από το ανατολικό Κολοράντο έως τη Βιρτζίνια. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα κατευθύνεται προς τη περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

Οι πολιτείες που δέχτηκαν το κύριο βάρος της καταιγίδας ήταν, το Κάνσας, η Νεμπράσκα, η Αϊόβα και το Μισούρι, το οποίο ο κυβερνήτης επίσης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε περιοχές του Κάνσας το χιόνι που έπεσε έφτασε τα 30 εκατοστά.. Ένα τμήμα του βόρειου Αρκάνσας χτυπήθηκε από παγωμένη βροχή. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια, και τα σχολεία έκλεισαν.

Πηγή: zougla.gr