• ΑΡΧΕΙΟ
22 Φεβρουάριος 2013, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:23

25 Φεβ 2013: Αφιέρωμα στις μικρές μας πατρίδες

  • 25 Φεβ 2013: Αφιέρωμα στις μικρές μας πατρίδες

Αφιέρωμα στις «μικρές» μας πατρίδες - Γεύσεις και αρώματα Κωνσταντινουπόλεως, Ρούμελης, Κρήτης, Ηπείρου, Κέρκυρας και Ρόδου από τα Εδεσματολόγια του Γιάννη Σαραντόπουλου.

Σε ένα ταξίδι στην Ελληνική Κουζίνα και τον Πολιτισμό, με όχημα τις αναμνήσεις και τις γεύσεις,  σας καλεί ο Δήμος Κορυδαλλού την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 3ος όροφος.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα Εδεσματολόγια Κωνσταντινουπόλεως, Ρούμελης, Κρήτης, Ηπείρου, Κέρκυρας και Ρόδου του Γιάννη Σαραντόπουλου πλαισιωμένα από τους τοπικούς χορούς και τα αρώματα που με δεξιοτεχνία και μεράκι επιμελήθηκαν οι Σύλλογοι του Κορυδαλλού.

Συμμετέχουν: ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Μ. ΑΣΙΑΣ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Να σημειώσουμε ότι το Εδεσματολόγιον Κωνσταντινουπόλεως βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Βιβλίο Μεσογειακής Κουζίνας στον κόσμο στον διαγωνισμό GourmandWorldCookBookAwards 2010 στο Παρίσι, όπου το βιβλίο πήρε την 1η θέση στην κατηγορία του.

Τα GourmandWorldCookbookAwards είναι διεθνής διαγωνισμός που αξιολογεί και βραβεύει τις εκδόσεις μαγειρικής από όλο τον κόσμο. Θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ για τον κόσμο του φαγητού και του ποτού.

Το καλωσόρισμά μας με γευστικά κεράσματα έχει επιμεληθεί το Κατάστημα Παραδοσιακών Κρητικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ», Πόντου 20 & Χ. Τρικούπη, 18120 Κορυδαλλός, που με φροντίδα και αγάπη διατηρεί στην πόλη μας η οικογένεια Ράνιου.