22 Φεβρουάριος 2013, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:50

Μελόπιτα

  • Μελόπιτα

Η μελόπιτα είναι μια παραλλαγή του κλασικού κέικ, στην οποία χρησιμοποιούμε μέλι.

ΥΛΙΚΑ
  • 2½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρική, αλάτι, κανέλλα και γαρίφαλο σκόνη από 1 κ.γ.
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • ½ φλ. μέλι
  • ½ φλ. ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού
  • αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε για 1' ακόμη.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και όλα τα μυρωδικά και εναλλάξ ρίχνουμε μέλι, αλεύρι, γιαούρτι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου. Αν θέλουμε πασπαλίζετε με κανέλλα στο σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!