21 Φεβρουάριος 2013, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Απρόσμενες εξελίξεις στη δίκη Πιστόριους

  • Απρόσμενες εξελίξεις στη δίκη Πιστόριους

Απρόσμενες εξελίξεις πορέκυψαν στην δίκη Πιστόριους, αφού σήμερα, η αστυνομία της Πρετόριας επιβεβαίωσε ότι ο κύριος ερευνητής της στην υπόθεση, ο Χίλτον Μπόθα, είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου, επειδή το 2011 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί προσπαθώντας να το σταματήσει.

Την αξιοπιστία της αστυνομικής έρευνας αμφισβήτησαν οι συνήγοροι του Όσκαρ Πιστόριους, κατά την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης, για το αίτημα του κατηγορούμενου αποφυλάκισης με εγγύηση.

«Μόλις χθες (Τετάρτη) ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους έφθανε στο δικαστήριο για τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας. Ο Μαλίλα πρόσθεσε πως ο Μπόθα πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο.

Στο μεταξύ, ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, ο οποίος υποστηρίζει πως ο θάνατος της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ οφείλεται σε δυστύχημα, έφθασε με όχημα της αστυνομίας για την τρίτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί σήμερα για το αίτημα του αθλητή να αποφυλακισθεί. Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη κρυμμένο στην τουαλέτα. Η εισαγγελία υποψιάζεται ότι την σκότωσε εν ψυχρώ.

Οι μαρτυρίες για άγριο καβγά και φωνές του 30χρονου μοντέλου πριν τους πυροβολισμούς, ένα ματωμένο κινητό και ένα μπαστούνι του κρίκετ, καθώς και ενέσεις τεστοστερόνης που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος δυσχεραίνουν ιδιαιτέρως τη θέση του Πιστόριους.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη.