21 Φεβρουάριος 2013, 07:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:03

Νέα μεταβολή στον καιρό. Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα

  • Χριστούγεννα ή Πασχούγεννα; Δείτε τι καιρό θα κάνει τελικά!

Νέα μεταβολή στον καιρό θα έχουμε σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013. Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας. Θα βρέξει και στον Πόντο.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Με συννεφιασμένο το ουράνιο σκηνικό θα ξυπνήσουμε σήμερα στο λεκανοπέδιο και σταδιακά ψιχάλες και ασθενείς βροχές κατά διαστήματα και τοπικά. Προς το μεσημέρι και κυρίως αργότερα προς το απόγευμα οι καιρικές προϋποθέσεις για πιο σταθερές βροχές θα...βρουν το δρόμο τους, με αποτέλεσμα να έχουμε και πιο έντονα φαινόμενα. Τις βραδινές ώρες και μετά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, ενώ ήδη τα φαινόμενα θα έχουν πάρει πιο γενικευμένη μορφή. Yπάρχει πιθανότητα στα ψηλά της Πάρνηθας να σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονοχάλαζο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-4 και αργότερα το βράδυ έως και 5Bf (υγρασία 65-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών, θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14°C. Στα ευρύτερα βόρεια προάστια πάντως η θερμοκρασία θα είναι 2-3°C χαμηλότερη (6-11 ή και 12°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα


Νεφώσεις με βροχές σταδιακά στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας, οι οποίες ως αργά το απόγευμα και μετά θα ενταθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως προς την ανατολική πλευρά της Πίνδου από τα βόρεια προς τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις και μάλιστα κατά διαστήματα πολύ ισχυρές, θα σημειωθούν στα ορεινά από το ύψος της βόρειας Πελοπονήσσου και προς τα πάνω (900-1200μ.), καθώς και πιθανόν πρόσκαιρα ως και τα πιο ημιορεινά της ΒΔ χώρας (όριο τα 600μ.) και θα δημιουργήσουν προβλήματα στα βουνά καιχιονοδρομικά κέντρα που έχουν ήδη μεγάλες ποσότητες χιονιού (SOS για χιονοστιβάδες!!!). Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη (Ιόνιο και Αιγαίο) από ανατολικές νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 6-7Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -3 έως 18°C, με τις μέγιστες να σημειώνονται στην Κρήτη.


Ο καιρός στον Πόντο για σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ως τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ αυξημένες νεφώσεις θα επικρατήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην Τραπεζούντα θα κυμανθεί από 5-11°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr