20 Φεβρουάριος 2013, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 11:10

Κουκιά με πασκιτάν

  • Κουκιά με πασκιτάν

Τα κουκιά με πασκιτάν είναι μια συνταγή που συμπεριλαμβάνεται στην ποντιακή κουζίνα, άλλα δεν είναι πολύ γνωστή.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό κουκιά
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κιλό πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σερβίρουμε με πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr