20 Φεβρουάριος 2013, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:03

Συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα

  • Συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, καθώς μέλη της ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης) έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Μάλιστα, διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση με δύο τρακτέρ, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας, που έφτασε με δύο γερανοφόρα οχήματα. Κλειστό είναι κα το Σύνταγμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μελών  της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που  συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Αυτή την ώρα, περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Φιλελλήνων, στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά και ομάδες της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙ.ΑΣ. εποπτεύουν διάφορα σημεία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο συγκεντρώσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα μία στην πλατεία Όλγας από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και μία στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δικηγόροι, ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑ,Οδοντιατρικός και Ιατρικός Σύλλογος Πατρών), ναυτεργάτες, τραπεζοϋπάλληλοι και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με το patratimes.gr.

Για σήμερα μάλιστα  έχει ανακοινωθεί και κινητοποίηση των αγροτών. Ενδέχεται για μία ακόμη φορά να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας με τα αγροτικά τους οχήματα. Εξάλλου το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών έχει προγραμματίσει για σήμερα κινητοποίηση, καλώντας όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, όπως και οι σπουδαστές των ΤΕΙ που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά».

Να σημειωθεί πως συμμετοχή έχει δηλώσει η ΟΕΒΕΣΝΑ αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, η διοίκηση του οποίου έχει προτείνει στα μέλη της, την ώρα της πορείας τα καταστήματα να χαμηλώσουν τα φώτα να γίνει παύση εργασιών, να διευκολυνθούν οι εμποροϋπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πορεία και να συμμετέχει σε αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πηγή: newsbomb.gr