20 Φεβρουάριος 2013, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:03

Αγγλία: Ποδόσφαιρο από Έλληνες φοιτητές για θέρμανση στην Ελλάδα

  • Αγγλία: Ποδόσφαιρο από Έλληνες φοιτητές για θέρμανση στην Ελλάδα

Οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο Λίντς, διοργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίρου για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών, σε σχολεία της Ελλάδας για πετρέλαιο θέρμανσης.

Έλληνες φοιτητές, εκ των οποίων κάποιοι είναι μέλη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός», διοργάνωσαν στο πανεπιστήμιο του Λιντς ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή σπουδαστών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων της χώρας μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δεσμός για τα σχολεία».

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς έγιναν 44 αγώνες, με περισσότερους από 170 παίκτες, ενώ πολλοί ήταν και οι εθελοντές που βρέθηκαν σε ρόλους διαιτητών, φωτογράφων και υπεύθυνων καθαριότητας γηπέδων.

«Από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία όλα ήταν όπως τα ονειρευόμασταν. Ελπίζουμε αυτό να ήταν ένα έναυσμα για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν οτιδήποτε στην πατρίδα μας και σε όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 21χρονος, Κυριάκος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος του «Δεσμού» και φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του πανεπιστημίου του Λιντς.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Μποτσουάνα, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά.