20 Φεβρουάριος 2013, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:03

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα

  • Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα με ασθενή φαινόμενα στην υπόλοιπη Ελλάδα, βροχές στον Πόντο.

Καιρικές ανάσες σήμερα στην Αττική

Τετάρτη 20/2.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και συνεχόμενες εναλλαγές στη διάρκεια της ημέρας αυτού του σκηνικού. Οσο πιο βόρεια πάντως και πιο κλειστός (συννεφιασμένος) ο καιρός.

Τις πρωϊνές ώρες τα όποια λίγα φαινόμενα στην Πάρνηθα (πιθανές ομίχλες) πάνω από τα 1000μ. υψόμετρο, θα πέφτουν με τη μορφή χιονιού, αλλά γρήγορα θα βελτιωθεί κι εκεί ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 40-85%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-14οC. Στα ευρύτερα βόρεια προάστια όμως θα είναι κατά μέσο όρο 2-3οC χαμηλότερη (6-11οC).

Υπόλοιπη Ελλάδα.
Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις νεφώσεις και τα λίγα φαινόμενα (ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά), να επιμένουν ως τις προμεσημβρινές ώρες σε Θράκη, Αν. Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και νησιά κεντρικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη (Ιόνιο και Αιγαίο) θα πνέουν ως 7Bf, ενώ η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα πέσει κάτω από το 0οC και θα σημειωθεί παγετός, ενώ όσον αφορά τις μέγιστες θα σημειώσει άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Βροχές στην Τραπεζούντα.
Για σήμερα Τετάρτη στην καρδιά του Πόντου προβλέπεται συννεφφιασμένος καιρός, με σταδιακά βροχές σχεδόν ως το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-13οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr