19 Φεβρουάριος 2013, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:03

Άνοιξε η έξοδος κινδύνου αεροσκάφους

  • Άνοιξε η έξοδος κινδύνου αεροσκάφους

Πανικός προκλήθηκε όταν άνοιξε η έξοδος κινδύνου σε αεροσκάφος Airbus A380 της Emirates

Βρετανός τουρίστας ανέφερε ότι σε superjumbo της Emirates άνοιξε η έξοδος κινδύνου στα 27.000 πόδια Σύμφωνα με το news.com.au, ο Βρετανός David Reid και ο γιος του, φοβήθηκαν ότι εξερράγει βόμβα όταν άκουσαν μια «εκωφαντική έκρηξη” δύο ώρες μετά την έναρξη της πτήση τους με ένα ολοκαίνουργιο Airbus A380 της Emirates.

To συμβαν έγινε τη περασμένη Δευτέρα όταν οι δύο βρετανοί ταξίδευαν από τη Μπανγκόκ προς το Χονγκ Κονγκ.

“Παγωμένος αέρας με φοβερή πίεση, έμπαινε από τη μισάνοιχτη κατά 4 εκατοστά, έξοδο κινδύνου. Η αεροσυνοδός είδε τη πόρτα και με πρόσωπο κατάλευκο, άρχισε να φωνάζει από την ενδοσυνεννόηση, “Η πόρτα πρόκειται να ανοίξει, η πόρτα πρόκειται να ανοίξει”. Στη συνέχεια κρύφτηκε κάτω από τη καρέκλα της. Οι επιβάτες εκλεγαν ουρλιάζοντας “Θα πέσουμε στο κενό, Θα πέσουμε στο κενό” Πλήρης πανικός. Η έξοδος κινδύνου εν τω μεταξύ είχε ανοίξει περισσότερο. Μπορούσε πλέον κάποιος να δεί έξω την ατμόσφαιρα, στα 27.000 πόδια.

Ο κ. Reid, ο οποίος έχει άδεια χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών, δήλωσε ότι μετά από αρκετές στιγμές σύγχυσης, το πλήρωμα καμπίνας αρπάζοντας κουβέρτες και μαξιλάρια τα κόλλησαν μαζί με κολλητική ταινία στην έξδο κινδύνου, για να καλύψουν το κενό.

“Αυτό είναι ένα state-of-the-art αεροπλάνο, αλλά χρησιμοποίησαν το πιο αργό τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιο για να προσπαθήσουν να κλείσουν την τρύπα».

Πηγή: newsnow.gr