18 Φεβρουάριος 2013, 17:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:04

Φρανσουά Ολάντ: Αύριο στην Ελλάδα. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

  • Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στη χώρα μας ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Συνεργάτες του, διαβεβαιώνουν οτι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και γνωρίζει όλα τα νούμερα όπως επίσης και οτι η μακροοικονομία εχει βελτιωθεί.

Από τις 11.30 το πρωί έως και τις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου με διακοπές της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

Έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο γάλλος πρόεδρος έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση.

Ο κ. Ολάντ επιθυμεί να δείξει οτι η Γαλλία διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Συνεργάτες του, διαβεβαιώνουν οτι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και γνωρίζει όλα τα νούμερα όπως επίσης και οτι η μακροοικονομία εχει βελτιωθεί.

Σε συνέντευξή του στα Νέα ο γάλλος πρόεδρος τονίζει οτι έρχεται στην Ελλάδα για να σας προσφέρει την στήριξη της Γαλλίας.

«Θα σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να επιστρέψετε στην ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, με τον τίτλο: «Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», η Φιγκαρό αναφέρεται στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, εκτιμώντας ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψης είναι «να απευθύνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».
Μάλιστα, ο συντάκτης εκτιμά ότι «οι προσπάθειες δεν πήγαν χαμένες. Αυτές των Ελλήνων για να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα τους και αυτές του Φρανσουά Ολάντ για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι».

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Φρανσουά Ολάντ θα συνοδεύεται από περιορισμένη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, που έχουν ήδη σχέσεις με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Γαλλία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω της εμπειρίας της και της τεχνογνωσίας της σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στον εκμοντερνισμό του κράτους.

Το άρθρο κλείνει με την πληροφορία: «Η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα….μακροπρόθεσμα».

Πάντως, στη Γαλλία, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ολάντ μειώθηκε στο 37% το Φεβρουάριο καθώς η απαισιοδοξία για την οικονομία υπερέβη την ικανοποίηση για τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έρευνα του IFOP που δημοσίευσε η εφημερίδα Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς έδειξε ότι το ποσοστό του Ολάντ έπεσε κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της δημοτικότητας του πρωθυπρωθυπουργού της κυβέρνησής του Ζαν-Μαρκ Ερό.

Πηγή: skai.gr