18 Φεβρουάριος 2013, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2014, 11:25

Μαθητής εξ αποστάσεως με βοήθεια ρομπότ!

  • Μαθητής εξ αποστάσεως με βοήθεια ρομπότ!

O Devon Carroy είναι ένας μαθητής της δευτέρας δημοτικού στην περιοχή West Seneca της Νέας Υόρκης. Λόγω πολλών σοβαρών αλλεργιών είναι αναγκασμένος να  ζει κλεισμένος μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Παρ' όλα αυτά βρήκε τρόπο ώστε να είναι παρών στα μαθήματα του σχολείου αλλά και να αλληλεπιδρά με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Νεαρός Devon χειρίζεται εξ αποστάσεως από το γραφείο του σπιτιού του ένα ειδικό ρομπότ τηλεπαρουσίας της εταιρίας VGo. Το ρομπότ, ύψους 1,2 μ., κινείται μέσα στο σχολείο και είναι εξοπλισμένο με οθόνη, κάμερα και ηχεία ώστε ο Devon να μπορεί να εντοπίζει και να απαντάει σε ερωτήσεις που θέτει ο καθηγητής μέσα στην τάξη. Επίσης μπορεί να ανιχνεύει φυσικά εμπόδια και σκαλιά.

O Devon δεν είναι το πρώτο παιδί που χρησιμοποιεί το VGo ρομπότ για να συμμετέχει σε σχολικές δραστηριότητες, και αν και δεν μπορεί να αντικαταστήσει 100% την εμπειρία τού να είσαι κυριολεκτικά μέσα στην τάξη, τουλάχιστον δίνει μια μεγάλη ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά το σχολείο.

Πηγή: arkouda.gr