17 Φεβρουάριος 2013, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:04

Ο Αθλητικός Ποντιακός ΑΜΕΑ σε αγώνα μπάσκετ

  • Ο Αθλητικός Ποντιακός ΑΜΕΑ σε αγώνα μπάσκετ

Ο Αθλητικός Ποντιακός ΑΜΕΑ θα συμμετέχει σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Μετά από πολλές αναβολές, λόγω της αναποτελεσματικότητας της αθλητικής «ηγεσίας» του τόπου στην εξεύρεση πόρων, αρχίζει επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΚ (μπάσκετ με αμαξίδιο). Το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Φεβρουαρίου.

Στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Καρότσι δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες μπάσκετ με καρότσι των παρακάτω αθλητικών σωματείων:

- Αθλητικός Ποντιακός ΑΜΕΑ

- Α.Σ. Αργοναύτες Βόλου ΑΜΕΑ

- Α.Σ. ΑΜΕΑ Δωδεκάνησος

- Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος ’94 Πυλαίας

- Α.Σ. ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια

- ΑΣΑΘ Άρης

- ΑΣΑΜΚ Ίρις Καβάλα

- ΑΣΚΑ Μαρούσι

- ΑΣΛ Θεσσαλός

- Γυμναστική Ένωση Τρικάλων Αστέρας

- ΠΑΣΚΑΠ Αετοί Κρήτης

Ο ΑΣΚΑ Μαρούσι θα αγωνιστεί στον Γ’ όμιλο, μαζί με τις ομάδες του Αθλητικού Ποντιακού ΑΜΕΑ, του ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια και του ΠΑΣΚΑΠ Αετοί Κρήτης.

Σε κάθε όμιλο, η κάθε ομάδα παίζει με όλες τις άλλες, εντός και εκτός έδρας (σύστημα 2 γύρων) και από τα αποτελέσματα των αγώνων εξάγεται η τελική κατάταξη του κάθε ομίλου. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει δύο (2) βαθμούς και η ηττημένη έναν (1).

H πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου περνάει αυτόματα στο final four.

Οι 3 ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα σαββατοκύριακο με σκοπό την ανάδειξη της πρώτης που θα ακολουθήσει τις 3 πρώτες στο final four. Οι άλλες 2 ομάδες θα καταταγούν στις θέσεις 5,6 αναλόγως με τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου σαββατοκύριακου.

Μάρκος Τσάκας

Πηγή: amarysia.gr