16 Φεβρουάριος 2013, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:04

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές από το δήμο Αθηναίων

  • Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές από το δήμο Αθηναίων

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα οργανώνει ο δήμος Αθηναίων, με στόχο την προετοιμασία μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία για τα φροντιστήρια Αλληλεγγύης, απευθύνεται στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η παρακολούθηση μαθημάτων προπαρασκευής σε ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ αναφέρθηκε και στην καθοριστική σημασία που έχει η εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκινά πιλοτικά από τα λύκεια της 4ης, της 5ης και της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα λύκεια των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων. Το πρώτο Φροντιστήριο Αλληλεγγύης λειτουργεί ήδη στο 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο του δήμου Αθηναίων, στα Άνω Πατήσια.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης Επ. Λαμπρακάκης απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους δημότες, γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια.