15 Φεβρουάριος 2013, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:04

Έδεσσα: Διώξεις για το σκάνδαλο στο νοσοκομείο

  • Έδεσσα: Διώξεις για το σκάνδαλο στο νοσοκομείο

Δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Έδεσσας για το σκάνδαλο με τις υπέρογκες προμήθειες ιατρικών υλικών στην ορθοπεδική κλινική του εκεί νοσοκομείου.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά παντός υπευθύνου (in rem), ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες «φωτογραφίζονται» γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον ανακριτή, ο οποίος καλείται να προσωποποιήσει τις διώξεις και να προσδιορίσει το ακριβές ύψος της ζημίας που υπέστη το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση σέρνεται από το 2006, με αλλεπάλληλες απόπειρες κουκουλώματος. Στη διάρκεια αυτών των περίπου εξίμισι χρόνων έγιναν τέσσερις έλεγχοι (ένας από ορκωτούς ελεγκτές και τρεις από επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας - ΣΕΥΥΠ) και εκδόθηκαν δύο πορίσματα.

Το πρώτο, τον Ιούνιο του 2011, υπολόγισε τη ζημία στα 18,5 εκατ. ευρώ μόνο για τη διετία 2008-2009, δείχνοντας ως υπαίτιους τρεις γιατρούς της ορθοπεδικής και έναν πρώην διοικητή του νοσοκομείου. Το πόρισμα αυτό όμως δεν κατέστη ποτέ «επίσημο», καθώς ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ Μιχάλης Σαμπατακάκης χρησιμοποίησε διάφορα προσχήματα προκειμένου να μην το παραλάβει.

Πηγή: seleo.gr