15 Φεβρουάριος 2013, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης στους Πόντιους Γερμανίας

  • Τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη στα Γιαννιτσά

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη απο το Κάρς του Πόντου μετά του Δεσπότη Δράμας Παύλου.

Την 15η του μηνός Φεβρουαρίου 2013 η Ενορία του WUPPERTAL, με πρωτοβουλία του πατήρ Λευτέρη, θα επιδεχθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τον Δεσπότη Δράμας Παύλο κομίζοντα τεμάχια Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη με καταγωγή από τον Πόντο.

Τον επίσημο προσκεκλημένο θα παρουσιάσει ο πατήρ Λευτέρης, ο οποίος συνέβαλλε σε αυτήν την πρωτοβουλία σε άμεση συνεργασία με τον τοπικό Ποντιακό Σύλλογο Ακρίτα καθώς και τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνουν και θα εκτεθούν σε λαϊκό Προσκύνημα κατά τις ημερομηνίες από την 15η έως και την 17η του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2013
στο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Wuppertal.

Αποτελεί ασέβεια προς την Ιστορία αυτών των ανθρώπων , όπως και προς την Ιστορία κάθε Έλληνα, η τύχη που τους επιφυλάσσουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012. Εμείς οι απόδημοι Έλληνες Πόντιοι της Ευρώπης καλούμε την Ελληνική Πολιτεία άμεσα να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 γιατί ο δρόμος προς την ευημερία και την Εθνική αξιοπρέπεια προϋποθέτει έναν λαό περήφανο και όχι επαίτη.

Για το διοικητικό συμβούλιο,
Ηλίας Μαυρίδης
Γενικός γραμματέας