15 Φεβρουάριος 2013, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Ο Κουβέλης στηρίζει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

  • Κουβέλης: Οφείλουμε σεβασμό στη Γενοκτονία των Ποντίων. Βίντεο

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα στηρίξει το σχέδιο «Αθηνά» και θα φτάσει το θέμα μέχρι τέλους

Με το νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας σχέδιο «Αθηνά». Στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Μάρκου.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα στηρίξει το σχέδιο «Αθηνά» και θα φτάσει το θέμα μέχρι τέλους.

H κ. Μάρκου, που από την αρχή είχε σταθεί στο πλευρό του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην προχειρότητα και την έλλειψη τεκμηρίωσης που φαίνεται να διακρίνει το σχέδιο «Αθηνά», στα ισχυρά επιχειρήματα της Διοίκησης του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. εναντίον της συγχώνευσης και δήλωσε την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αυτή υποβάθμιση της ανώτατης παιδείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. κατέθεσε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Ξυροτύρη η οποία τονίζει την αντίθεσή της στις προβλέψεις του σχεδίου για το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. που οδηγείται στην πλήρη απαξίωση και διάλυση χωρίς να φαίνεται κάποιο όφελος ούτε σε ακαδημαϊκό ούτε σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Ο νέος Πρόεδρος εξέθεσε το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Περίπου 12.000 φοιτητές, στην πλειοψηφία τους Θεσσαλονικείς, ξεριζώνονται, ενώ οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υποδομές και εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ θα εγκαταλειφθούν χωρίς να έχουν τηρηθεί ακαδημαϊκά ή αναπτυξιακά κριτήρια, είπε ο κ. Βαρσαμίδης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Κουβέλη, ώστε μέσω της θέσπισης ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου ακαδημαϊκών κριτηρίων, να διασφαλίζεται η αυτοτέλεια του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και η αυτοδύναμη συνέχιση της ακαδημαϊκής πορείας του, ως ένα δυναμικό και καταξιωμένο Τ.Ε.Ι..

Πηγή: voria.gr