15 Φεβρουάριος 2013, 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Ο Αστεροειδής 2012 DA14 περνάει ξυστά απο τη Γη!

  • Αστεροειδής περνάει κοντά στη Γη

Ο Αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει σήμερα ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις μόλις 27.000 χιλιομέτρων, πιο κοντά κι από τους δορυφόρους της Γης. Παρόλο που δεν συντρέχει κίνδυνος πρόσκρουσης, το θέαμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Έχοντας το μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι σίγουρος ότι δε πρόκειται να περάσει απαρατήρητος, ενώ όταν θα βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη, θα πετάει πάνω από τον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά της Σουμάτρα σύμφωνα με τη NASA.

Δυστυχώς για τους λαούς στο δυτικό ημισφαίριο, το φως της ημέρας δε θα επιτρέψει να θαυμάσουν τον μετεωρίτη σε όλο του το μεγαλείο ενώ λίγο καλύτερη τύχη θα έχει ηΑφρική και η Ασία μετά το σούρουπο.

Σύμφωνα με τη NASA, τα καλύτερα σημεία που θα είναι ορατός είναι στη δυτική Ινδονησία και την Αυστραλία, όταν ο αστεροειδής θα διασχίσει τον ουρανό λίγο πριν από την αυγή, ενώ η Ανατολική Ασία μπορεί να θα τον δει σαν μια γρήγορη κίνηση δορυφόρου χαμηλά στα ανατολικά του ουρανού το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου.

Αν και τεχνικά θα πρέπει να είναι αρκετά φωτεινός για να φαίνεται εύκολα με κιάλια, το γεγονός ότι ο DA14 θα κινείται με τεράστιες ταχύτητες θα κάνει την καταδίωξή του πιο δύσκολη.

Πηγή: iefimerida.gr