14 Φεβρουάριος 2013, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δύο Τούρκοι τρομοκράτες

  • «Έφαγαν» 12,8 εκατ. ευρώ από ΙΚΑ και Δημόσιο

Δύο Τούρκους τρομοκράτες συνέλαβαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει οργανωμένες έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει αν οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ανάλογες πράξεις στην Ελλάδα.

Για τους δύο κακοποιούς, ηλικίας 47 και 36 ετών, είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης, με τον πρώτο να κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, πλαστογράφηση σφραγίδων και κατοχή εκρηκτικών υλών και τον 36χρονο να βαρύνεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και συνέργειας σε φόνο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δύο Τούρκους άρχισε όταν πήγαν χωριστά στο γραφείο αλλοδαπών της Ασφάλειας Πατρών προκειμένου να διευθετήσουν κάποια θέματα που υπήρχαν με τα χαρτιά τους. Εκεί οι αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία τους και διαπίστωσαν ότι τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονταν στα διεθνή εντάλματα και αμέσως προχώρησαν στη σύλληψή τους. Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για μία άκρως σοβαρή υπόθεση. Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι η έκδοση και των δύο συλληφθέντων στην Τουρκία για τα περαιτέρω. Να σημειωθεί πως ο 47χρονος είχε κάνει αίτηση να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Η έκδοσή τους στις γειτονικές Αρχές θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε ανάλογες πράξεις στη χώρα μας. Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με τις Αρχές να έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου έρευνα με σκοπό να «ξεσκεπάσουν» τη δράση των Τούρκων, «ξεσκονίζοντας» στοιχεία που μπορούν να τους «δείξουν» σημαντικά στοιχεία κι επικοινωνώντας με τα αστυνομικά τμήματα των υπόλοιπων νομών της Πελοποννήσου, αλλά και όλης της χώρας.

Espressonews.gr

Πηγή: madata.gr