14 Φεβρουάριος 2013, 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα

  • Καιρός: Χειμωνίατικος το επόμενο τριήμερο

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια θα έχουμε και σήμερα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με χιονοπτώσεις ακόμη και στην Πάρνηθα.

Αναλυτικότερα

Καιρός Αττικής Πέμπτη 14/2.
Οσοι έχετε κανονίσει σήμερα να γιορτάσετε εκτός σπιτιού την αγάπη και τον έρωτα στην εμπορική valentine day, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε, αφού ο καιρός θα είναι και σήμερα πολύ άστατος στο λεκανοπέδιο, αλλά και σχετικά κρύος.

Αρχικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς κατά βάσει βροχές, που σταδιακά θα παίρνουν έναν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και θα ενισχύονται. Στη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε κατά διαστήματα ισχυρά φαινόμενα, ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση καταιγίδας.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει και για χαλαζόπτωση μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, ενώ θα υπάρξουν πιθανότατα περιοχές που θα δώσουν πλημμυρικά επεισόδια, μιας και οι βροχές αυτές θα συνεχίζονται ακόμα και προς το βράδυ αργά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά ψηλά στην Πάρνηθα, αλλά σταδιακά θα κατέβουν ως τα 1000-1100μ. (πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα) και θα έχουν κι αυτές ιδιαίτερη δυναμική και ένταση.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-43f και ως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και δυτικούς-βορειο δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ η υγρασία θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (75-95%).

Τέλος η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-11 ή και 12οC, ενώ στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οC χαμηλότερη (6-9οC).

Υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρχικά τα κυρίως φαινόμενα βροχών και καταιγίδων θα εντοπίζονται όσο πιο ανατολικά (μέσα και η Θράκη) και νότια (Δωδεκάνησα, Κρήτη), όπου θα είναι και κατά τόπους ισχυρά.

Σταδιακά και μέσα στην ημέρα θα έχουμε βροχές (πιθανές καταιγίδες) και στον κεντρικό κορμό της χώρας (Κεντρική Στερεά, Θεσσσαλία, κεντρική και δυτική Μακεδονία), αλλά δεν αποκλείεται και πρόσκαιρα στον δυτικό (Δ.Στερεά, Ηπειρος, Πελοπόνησος).

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 600-900μ. υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις (ως 7Bf στο Αιγαίο, ως 5Bf στο Ιόνιο), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -2 έως 15οC.


Ο καιρός στον Πόντο για την Πέμπτη 14/02.
Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες (ΝΝΔ) μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Τραπεζούντας θα κυμανθεί από 8-17οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr