13 Φεβρουάριος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:54

Πατατού

  • Πατατού

Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια παραλλαγή τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική. Την είδαμε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαγειρεύω οικονομικά».

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, μοσχαρίσια ή χοιρινά
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
  2. Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα (κομμένα) και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
  3. Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
  4. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε στους 180° για 10' περίπου, ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.

Καλή σας όρεξη!