13 Φεβρουάριος 2013, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Τι καιρό θα έχουμε σε Ελλάδα και Πόντο;

  • Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και νότιοι άνεμοι θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη.  Αίθριος καιρός στον Πόντο.

Τετάρτη 13/2.
Αρχικά στις πρώτες πρωϊνές ώρες αυξημένες νεφώσεις που γρήγορα θα δίνουν ασθενείς βροχές, οι οποίες σταδιακά και θα δυναμώνουν, αποκτώντας γενικευμένο χαρακτήρα.

Στη διάρκεια πλησίον του μεσημεριού και μετά, πιθανότατα θα έχουμε καταιγίδες, τοπικά και ισχυρές. Γενικά τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι παροδικά έντονα. Προς αργά το βράδυ θα έχουμε μία βελτίωση του καιρού, αλλά το σκηνικό θα παραμείνει συννεφιασμένο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και για λίγο και νοτιο-ανατολικοί έως ισχυροί 4-6Bf (υγρασία 65-85%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί 11-14 ή και 15οC. Προς τα ευρύτερα βόρεια προάστια όμως η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή και θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 8-12 ή και 13οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα.
Γενικά άστατος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα (Δ.Στερεά και Α.Μακεδονία θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα), με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και ισχυρές, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και πλημμυρικά επεισόδια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 800-1200μ. υψόμετρο (πιθανόν και λίγο χαμηλότερα στα πιο ΒΔ) και θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες συνιστώσες έως 7Bf στο Ιόνιο έως 8-9Bf στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές (0-16οC).

Ο καιρός στον Πόντο.
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις να εμφανίζονται προς τις...γεμάτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες μέτριοι, ενώ η θερμοπκρασία στην Τραπεζούντα θα κυμανθεί από 4-13οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr