13 Φεβρουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Η διαθεσιμότητα απέτυχε, θα έρθουν απολύσεις;

  • Η Τρόικα επιμένει σε απολύσεις 15.000 δημ. υπαλλήλων

Η αποτυχία του μέτρου της διαθεσιμότητας θα φέρει απευθείας απλύσεις στο δημόσιο; Από την εφεδρεία περάσαμε στη διαθεσιμότητα αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα.

Ουσιαστικά από τους 2.000 υπαλλήλους του δημοσίου που βγήκαν σε εφεδρεία οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει κανονικά στις εργασίες του καθώς δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από του 500 εργαζόμενους στους Δήμους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι περισσότεροι, οι 300 για την ακρίβεια, έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους μετά από προσωρινές διαταγές των αρμόδιων δικαστηρίων, είτε με ασφαλιστικά μέτρα

Υπηρετούν κανονικά και δεν αμείβονται με το 75% του μισθού τους. Από τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν μετακινηθεί σε νέα θέση και έτσι έρχεται όλο και πιο κοντά η στιγμή που και αυτό το μέτρο θα περάσει στην ιστορία.

Με την τρόικα όμως να πιέζει φαίνεται ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο μέτρο... κοροϊδίας των δανειστών που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν απολύσεις.

Όσο από την ελληνική πλευρά τίθενται στόχοι που δεν πιάνονται (αποχώρηση μέσω διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων) τόσο η τρόικα θα πιέζει για απολύσεις.

Με βάση το γεγονός ότι η χώρα έχει υπογράψει στο μνημόνιο ότι στο τέλος του χρόνου θα υπηρετούν 25.000 λιγότεροι υπάλληλοι πέραν όσων βγαίνουν σε σύνταξη όλα δείχνουν ότι η επιλογή δεν θα είναι άλλη από την απόλυση υπαλλήλων.

Πηγή: newsit.gr