12 Φεβρουάριος 2013, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Πού θα καπνίζουν οι Ρώσοι από 1η Ιουνίου;

  • 10 χώρες που οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο

Με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, με 441 ψήφους έναντι μίας, η Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας ενέκρινε σήμερα στην τρίτη και τελευταία  ανάγνωση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Στις 25 Ιανουαρίου η Δούμα είχε ψηφίσει σε δεύτερη ανάγνωση το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, σε κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων τις υγειονομικής περίθαλψης εγκαταστάσεις, εκπαιδευτήρια, πολιτιστικά μνημεία, γήπεδα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Πάντως, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν πέρασαν πρόσθετοι περιορισμοί που είχαν προταθεί, για την απαγόρευση και των ειδικών σαλονιών καπνίσματος στους χώρους εργασίας.

Επιβάλλεται, ωστόσο, η πλήρης απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού, ενώ οι καπνοβιομηχανίες θα αποκλείονται από την εκμετάλλευση διαφημιστικών κληρώσεων και τις χορηγίες σε δημόσιες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης την προβολή προϊόντων καπνού στα καταστήματα. Η πλήρης απαγόρευση στα τρένα και τα ξενοδοχεία θα επιβληθεί ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: rbth.gr