12 Φεβρουάριος 2013, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά

  • Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά

"Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά". Όταν ο Κώστας Χατζής έγραφε αυτό το υπέροχο τραγούδι, κάτι ήξερε. Οι φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου είναι η απόδειξη.

Ο Klaus Leidorf είναι επαγγελματίας φωτογράφος και πιλότος που κατάφερε να συνδυάσει τις δυο… ειδικότητές του με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο προς τέρψιν του ιδίου αλλά και των υπολοίπων.

Έτσι συχνά πυκνά παίρνει τους… ουρανούς και απαθανατίζει τη Γη από ψηλά, εντοπίζοντας τις πιο παράξενες λεπτομέρειες επί εδάφους. Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες που μοιάζουν με επιτυχημένα καρτποστάλ ή με μαγικούς πίνακες επαγγελματία τοπιογράφου.

Το μυστικό βρίσκεται «στο μεράκι που έχω, στην τόλμη, στην καλή όραση, στην αγάπη για τη φωτογραφία αλλά και στην ικανότητά μου να κρατώ σταθερό το αεροπλάνο για μια καλή λήψη», λέει ο ίδιος χαριτολογώντας σχετικά με το χόμπι του. Ειδικότητά του; Οι αεροφωτογραφίες στη Βαυαρία και τη νότια Γερμανία «όπου τα τοπία φτάνουν και περισσεύουν και είναι από τα ωραιότερα σε ευρωπαϊκό έδαφος», επεξηγεί ο ίδιος.

Πηγή: perierga.gr

Απολαύστε τη θέα από ψηλά...

Gallery