12 Φεβρουάριος 2013, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Προσοχή στις ασφαλιστικές εταιρείες φαντάσματα

  • Προσοχή στις ασφαλιστικές εταιρείες φαντάσματα

700.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έπεσαν θύματα ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν φθηνά ασφάλιστρα, χωρίς αντίκρισμα.

Εταιρείες που έκαναν την εμφάνισή τους εν μέσω κρίσης και υπόσχονται στους πολίτες πολύ χαμηλές τιμές έχουν έδρα στο εξωτερικό και δεν ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Οι  εταιρείες εαυτές δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι σε θέση να καλύψουν ασφαλιστικά τον πολίτη που τις εμπιστεύεται.

Υπάρχουν εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία ή ακόμη και το Γιβραλτάρ σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος ... εξαφανίζονται.

Ήδη 700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ  επέλεξαν αυτές τις εταιρίες λόγω χαμηλού κόστους, ρισκάροντας όμως να μείνουν ακάλυπτοι όταν τις χρειαστούν.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τέσσερις με πέντε τέτοιες εταιρίες έχουν εισέλθει στην αγορά, αλλά καθώς έχουν έδρα εκτός Ελλάδας δεν μπορούν να ελεγχθούν τα οικονομικά τους και έτσι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Ακόμη χειρότερα, όπως τονίζουν σε περίπτωση “λουκέτου” οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι σε αυτές θα βρεθούν εκτεθειμένοι.

Πηγή: madata.gr