11 Φεβρουάριος 2013, 19:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Η νεολαία ΣΥΝ καταγγέλει τις αυτοκτονίες των δύο φαντάρων

  • Συγκλονιστικό: Είμαστε οι συνάδελφοι του στρατιώτη που αυτοκτόνησε

Τις δύο αυτοκτονίες στο στρατό που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν περιστατικά φαντάρων του 616 ΤΟ Ορεστιάδας καταγγέλλει δριμύτατα η Νεολαία ΣΥΝ.

Η πολιτική νεολαία αποδίδει τα θλιβερά αυτά γεγονότα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φαντάροι στη θητεία τους στο άθλιο σε πολλές περιπτώσεις και από πολλές απόψεις γενικότερο στρατιωτικό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση:

Δύο ακόμα αυτοκτονίες έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο της απρόσωπης στρατιωτικής «πειθαρχίας» και αυθαιρεσίας. Τα θλιβερά γεγονότα φέρνουν στο φως για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φαντάροι στη θητεία τους.

Η κατάχρηση εξουσίας των ανωτέρων, τα υποστελεχωμένα στρατόπεδα, οι διπλοϋπηρεσίες, οι συνεχείς αγγαρείες, η αυξημένη καθημερινή πίεση, οι ανύπαρκτες υποδομές, η ελλιπής ψυχολογική υποστήριξη και τα οικονομικά αδιέξοδα των φαντάρων που εντείνονται από την απουσία κρατικής μέριμνας κατά τη διάρκεια της θητείας αποτελούν όψεις του προβλήματος.

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της ωθεί τους νέους στην απελπισία και την αποξένωση, αφήνει τους φαντάρους έκθετους στην αυθαιρεσία των ανωτέρων και στην ψυχολογική κατάρρευση από την καθημερινή πίεση και την οικονομική ανέχεια της θητείας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα τους. Ως εδώ.

Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία η μείωση της θητείας , το κλείσιμο των άχρηστων μονάδων, η οικονομική στήριξη των φαντάρων με κάλυψη όλων των εξόδων τους κατά τη διάρκεια της θητείας, η εφαρμογή του κανονισμού για μέγιστο αριθμό υπηρεσιών τις 15 το μήνα που δεν υλοποιείται πουθενά και η επαρκής στελέχωση των στρατοπέδων.

Οι δύο αυτοκτονίες δεν είναι ακόμα ένα στατιστικό λάθος. Η νεολαία δεν μπορεί να κρατάει τα μάτια της κλειστά απέναντι στο ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών που αυξάνουν δραματικά μέσα κι έξω από το στρατό ως απόρροια της καταστροφικής πολιτικής που μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Δε θα αφήσουμε κανένα νέο μόνο του στην απελπισία.

Πηγή: neolaia.gr

Σχετικά άρθρα:

Αυτοκτόνησε φαντάρος στον Έβρο

Αυτοκτόνησε 28χρονος στρατιωτικός