11 Φεβρουάριος 2013, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Πέθανε η ηθοποιός του εθνικού Πέπη Μεταλλίδου

  • Πέθανε η ηθοποιός του εθνικού Πέπη Μεταλλίδου

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε η Πέπη Μεταλλίδου, η οποία θεωρείται η πρώτη ελληνίδα ηθοποιός που ανέβηκε σε γερμανική σκηνή. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι το 1959 στην «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο.

Παρέμεινε στο αρχαίο ελληνικό δράμα, αρχικά ως μέλος του Χορού τραγωδιών. Αργότερα ερμήνευσε ρόλους σε παραστάσεις έργων των Σαίξπηρ, Μολιέρου, Λόρκα, Στρίντμπεργκ, Ψαθά.

Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με την Ελληνική Σκηνή Αννας Συνοδινού, τον θίασο Μαρίας Αλιφέρη και του Κώστα Βουτσά.  Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Ρωμανός Διογένης», «Η κραυγή των λύκων», «Αγάπη στο Αιγαίο».

Την περίοδο 1967 – 69 βρέθηκε στην Αυστρία και στην Γερμανία.

Εκεί ερμήνευσε, στην γερμανική γλώσσα, την Κασσάνδρα στην παράσταση της τραγωδίας «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου και έλαβε μέρος στο ανέβασμα του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ευτυχές τέλος». Συμμετείχε ακόμη σε γερμανικές τηλεταινίες.

Κατά την παραμονή της στην Γερμανία, η Πέπη Μεταλλίδου πραγματοποίησε μια έκθεση με θέμα «Λαϊκές φιγούρες απ’ όλο τον κόσμο» και παραστάσεις Καραγκιόζη μαζί με τον καραγκιοζοπαίκτη Μιχόπουλο.

Πριν από 30 περίπου χρόνια είχε βαφτίσει ένα αγοράκι, το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμένο, σε ηλικία 15 ημερών. Το αγοράκι ήταν τυφλό και υιοθετήκε από την οικογένεια του δικηγόρου Γαβριήλ Πέππα. Η ηθοποιός Πέπυ Μεταλλίδου, έγινε νονά του δίνοντάς του το όνομα Αλέξανδρος.

Δείτε βίντεο με απόσπασμα από την τηλεοπτική σειρά «Η κραυγή των λύκων» και φωτογραφίες της ηθοποιού.

Gallery