11 Φεβρουάριος 2013, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Οι αγρότες θα κλείνουν για μια ώρα τους δρόμους

  • Οι αγρότες με μπλόκα φουλάρουν για τη... μάχη της 20ης Ιανουαρίου
    (Φωτ. αρχείου)

Από σήμερα Δευτέρα από  τις 14:00-15:00 κάθε μεσημέρι θα κλείνουν τις Εθνικές οδούς και κύριες οδικές αρτηρίες, οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πανελλαδικό συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση. Ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες θα κλείνουν συμβολικά για μία ώρα (από τις 14:00 έως τις 15:00) τους δρόμους. Αυτή ήταν μια από τις αποφάσεις που έλαβαν μετά την πολύωρη σύσκεψη, που έγινε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή των αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες αποφάσισαν:
- να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό
- να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και
- να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Παράλληλα ζήτησαν τη συμπαράσταση της κοινωνίας σε μορφές διαμαρτυρίας που θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες

Μια από τις αποφάσεις των αγροτών τέθηκε σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης- και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας -κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η συμβολική κατάληψη κράτησε επί περίπου μισή ώρα και οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Πηγή: newsit.gr