11 Φεβρουάριος 2013, 07:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Το Μάρτιο η αποζημίωση των επιβατών για τις απεργίες

  • Αυξήσεις σε εισιτήρια συγκοινωνιών και τιμολόγια ΔΕΗ

Την αποζημίωση των επιβατών μετά τις πολυήμερες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών με έκπτωση 12-15 ευρώ στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών του Μαρτίου.

Παρότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τρόπος αποζημίωσης του επιβατικού κοινού που μετακινείται με κάρτες, το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ εξετάζουν τη δυνατότητα παροχής έκπτωσης στην αγορά κουπονιών του Μαρτίου. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται και θεωρείται ως το επικρατέστερο προβλέπει την παροχή έκπτωσης ύψους 1,5 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας.

Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα πρέπει να ισχύσει μόνο για τις μέρες πλήρους ακινητοποίησης όλων των μέσων και όχι για τις μέρες που λειτουργούσαν είτε τα αστικά λεωφορεία είτε το μετρό και αντίστροφα, σύμφωνα με τα Νέα.

Η σχετική απόφαση για το ύψος της έκπτωσης που θα γίνει στα κουπόνια Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση, το επιβατικό κοινό για να τύχει της έκπτωσης αυτής θα πρέπει να προσκομίσει στα εκδοτήρια των καρτών και το κουπόνι Ιανουαρίου.

Πηγή: newsin.gr