11 Φεβρουάριος 2013, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:06

Η Ελλάδα στοχεύει στον Ρωσικό τουρισμό

  • Οι τουρίστες «last minute» σώζουν την παρτίδα στον ελληνικό τουρισμό

Στον Ρωσικό τουρισμό στοχεύει η Ελλάδα αφού για φέτος σύμφωνα με εκτίμηση του ΣΕΤΕ πάνω από 1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες, αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας και οι εισπράξεις θα ξεπεράσουν το 1,2 δισ. ευρώ.

Χθες Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης μιά ελληνο-ρωσική ημερίδα συνεργασίας, η οποία διοργανώθηκε από Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Στην ημερίδα πήραν μέρος όλοι σχεδόν οι Ρώσοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εκεί, συζητήθηκε πολλά αναφορικά με το τι πρόκειται να κάνει η Ελλάδα για να προσεκλύσει περισσότερους Ρώσους, αλλά και το τι θέλουν να ζήσουν οι Ρώσοι στη χώρα μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΞΕΕ - Γεώργιος Τσακίρης, ο δήμαρχος Αθηναίων - Γιώργος Καμίνης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Σίμος Κεδίκογλου, ο Ρώσος Πρέσβης - Vladimir I. Chkhikvishvili και ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου - Χρήστος Δήμας.

Μίλησε η υπουργός Τουρισμού - Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος του Russian Union of Travel - Yury Barzykin, η εκτελεστική διευθύντρια Ator - Mariam Lomidze, ο υφυπουργός Εξωτερικών - Δημήτρης Κούρκουλας και ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines - Ευτύχιος Βασιλάκης.