11 Φεβρουάριος 2013, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 17:21

Χαψολάβασο

  • Χαψολάβασο

Άλλη μια συνταγή με το αγαπημένο ψάρι των Ποντίων, το χαψί (ο γνωστός σε όλους μας γαύρος), που υπήρχε σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. γαύρο
  • 4 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 πράσα
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με χλιαρό νερό και φτιάχνουμε χυλό.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες το πράσο και τα κρεμμυδάκια.
  3. Τα ρίχνουμε μαζί με το γαύρο μέσα στο χυλό.
  4. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα ψάρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr