9 Φεβρουάριος 2013, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Κοινωνική αλληλεγγύη από τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

  • Βέροια: Τραγουδάμε για μια…Ανάσα Ζωής

Στη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, δημοτικών λαχανόκηπων, τράπεζας χρόνου και γραφείων διαμεσολάβησης προχωρά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Οι κοινωνικές αυτές δράσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία άμεσα, καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων και δρομολογείται ο εξοπλισμός τους.

«Σε μια περίοδο που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι ανυπολόγιστες για το σύνολο των πολιτών, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα ζωτικό έργο, ένα έργο προσφοράς, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, αποδεικνύοντας ότι είμαστε μια ζωντανή και αλληλέγγυα κοινωνία που δεν ανέχεται την εξαθλίωση των πολιτών της. Θεωρώντας ότι η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη, με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς ο Δήμος μας θέτει σε λειτουργία ένα οργανωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και δράσεων εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας. Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπο που υποφέρει και να πράξουμε το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να συμβάλουμε έμπρακτα στη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητάς του» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

Ειδικότερα οι μορφές και τα είδη των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών που θα υλοποιήσει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αφορούν ανά κοινωνική δομή:

1. ΣΙΤΙΣΗ – ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

- Κοινωνικό Παντοπωλείο: Διάθεση τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, συσκευασμένων, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης, παιχνιδιών, βιβλίων κλπ.

2. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

- Κοινωνικό φαρμακείο: Παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικών προϊόντων

3. ΕΡΓΑΣΙΑ

- Δημοτικός Λαχανόκηπος: Αποτελείται από έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος η οποία κατανέμεται ισομερώς σε ωφελούμενα άτομα προκειμένου να τα καλλιεργήσουν με αποκλειστικό σκοπό τη σίτισή τους.

- Τράπεζα χρόνου: Παροχή δυνατότητας σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

4.ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

- Γραφεία Διαμεσολάβησης: Παροχή πληροφόρησης και υπηρεσιών διευκόλυνσης των ωφελούμενων σχετικά με τις Υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές και προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1)Να ανήκουν στις Ομάδες Στόχου των Αστέγων ή / και των Ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενων από φτώχεια 2) Να είναι Δημότες/Κάτοικοι στα όρια του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και καταθέσεις δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη 6 – 8 με Πυθαγόρα γωνία και στα τηλέφωνα: 2310558505 & 2310 558506 από τις 8 π.μ. – 5 μ.μ.

Πηγή: agelioforos.gr