8 Φεβρουάριος 2013, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης Γκραν Σλαμ του Παρισιού

  • Ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης Γκραν Σλαμ του Παρισιού

Ο δις Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης ηγείται της ελληνικής αποστολής  στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού, μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους, Γιώργο Αζωίδη και τον Ρομάν Μουστόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο πρόσφατο European Open της Τιφλίδας.

Οι δύο τελευταίοι θα συμμετάσχουν στην κατηγορία των -73 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Ηλιάδης θα αγωνιστεί στα -100 κιλά, προκειμένου όπως επισημαίνει ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης που βρίσκεται με την αποστολή στο Παρίσι, «η δοκιμή των νέων κανονισμών να γίνει σε μια κατηγορία διαφορετική από αυτήν που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου".

"Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα απέναντι σε αντιπάλους μιας διαφορετικής κατηγορίας. Οι νέοι κανονισμοί δημιουργούν νέα δεδομένα στο παγκόσμιο τζούντο και γι' αυτό αποφασίσαμε προσωρινά να αλλάξει κατηγορία.

Η ουσία είναι ότι από το Παρίσι ξεκινάει η προετοιμασία ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που υπάρχουν μέσα στη χρονιά, οι οποίες αποτελούν σκαλοπάτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016", είπε ο Νίκος Ηλιάδης αναφερόμενος στην πρώτη αγωνιστική πρόκληση του Mr. Ippon μέσα στο 2013.

Πηγή: contra.gr

Σχετικά άρθρα:

Πρώτος στον κόσμος για 2η χρονιά ο Ηλίας Ηλιάδης