7 Φεβρουάριος 2013, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Κομήτης ISON: Το αστρονομικό γεγονός της χρονιάς

  • Κομήτης ISON: Το αστρονομικό γεγονός της χρονιάς

Δείτε βίντεο με τον κομήτη ISON, ο οποίος θεωρείται το αστρονομικό γεγονόες της χρονιάς. Θα είναι ορατός από τη Γη στο τέλος του 2013 και τον κατέγραψε το διαστημόπλοιο Deep Impact της NASA.

H NASA έχει αποκτήσει της πρώτες εικόνες του κομήτη C/2012 S1 (ISON). Οι εικόνες που ελήφθησαν από Medium-Ανάλυση απεικόνισης του διαστημικού σκάφους κατά τη διάρκεια μιας 36-ωρης περιόδου στις 17 Ιανουαρίου και 18, το 2013, από μια απόσταση 493 εκατομμύρια μίλια (793 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Πολλοί επιστήμονες προβλέπουν ένα λαμπρό μέλλον για τον κομήτη ISON?

Ο κομήτης ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, από Ρώσους αστρονόμους. Το ταξίδι του θα τον φέρει τον Νοέμβριο του 2013 εντυπωσιακά κοντά στον Ήλιο. Στην περίπτωση που δεν καταστραφεί όταν πλησιάσει τον Ήλιο, ίσως αποδειχτεί ο «κομήτης του αιώνα»

Θεωρείται το αστρονομικό γεγονός του 2013 καθώς πρόκειται για κομήτη που θα περάσει κοντά από τη Γη στα τέλη του 2013. Ήδη έχουν αρχίσεις οι συζητήσεις και οι θεωρίες κατα πόσον θα είναι πιο φωτεινός ακόμα και από το φεγγάρι, που σημαίνει ότι θα είναι ορατός ακόμα και τη μέρα.

Πως θα φαίνεται ο Ison στις 18 Δεκεμβρίου 2013

Θα αρχίσει να είναι ορατός με το μάτι από το Οκτώβριο και θα φθάσει στην καλύτερη φάση του -από πλευράς παρατήρησης- από τις 28 Νοεμβρίου που θα έχει φθάσει κοντά στην Ήλιο. Η βαρύτητα του Ήλιου λογικά θα τον οδηγήσει σε μια ιδιαίτερης εγγύτητας στροφή γύρω από τον Ήλιο και θα εμφανιστεί ξανά, συνεχίζοντας την τροχιά του.

Δείτε την τροχιά του Ison:

Πηγή: aneksigita-fainomena

Gallery