7 Φεβρουάριος 2013, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Ενοικιάζεται σύντροφος με 50 δολλάρια

  • Ενοικιάζεται σύντροφος με 50 δολλάρια

Γραφεία ενοικιάσεως συντρόφου έχουν δημιουργηθεί για να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχουν οι Κινέζες. Η ημέρα του εορτασμού του Νέου Έτους για πολλές κοπέλες από την Κίνα είναι αληθινός εφιάλτης γιατί δέχονται αφόρητες πιέσεις από την οικογένειά τους επειδή δεν έχουν παντρευτεί!

Λύση στο πρόβλημα έρχονται να δώσουν «τα γραφεία ενοικιάσεως ψεύτικου συντρόφου». Για 50 δολάρια την ημέρα, μία γυναίκα μπορεί να νοικιάσει έναν άνδρα σύντροφο, ο οποίος θα τη συνοδεύει στα οικογενειακά δείπνα και σε άλλες εκδηλώσεις.

Δεκάδες αγγελίες ενοικίασης συντρόφων καταχωρούνται καθημερινά σε κινεζικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Σε ορισμένες από αυτές περιλαμβάνεται και ολόκληρος τιμοκατάλογος. Για παράδειγμα: Η συνοδεία σε δείπνο στοιχίζει πέντε δολάρια την ώρα, ενώ το φιλί στο μάγουλο κοστίζει 8 δολάρια. Εάν ο ψεύτικος σύντροφος μείνει όλο το βράδυ στο οικογενειακό δείπνο, χρεώνει 80 δολάρια εάν κοιμηθεί σε δικό του κρεβάτι και 95 δολάρια εάν βγάλει τη βραδιά στον καναπέ. Το σεξ, ωστόσο, αποκλείεται από τη λίστα.

«Είμαι αρκετά μεγάλη καθώς πλησιάζω τα 30, αλλά είμαι μόνη. Δέχομαι αφόρητες πιέσεις από την οικογένειά μου. Κάθε συνάντηση μαζί τους είναι ένας εφιάλτης. Οι αδερφές μου, τα ξαδέρφια με ρωτούν γιατί δεν έχω παντρευτεί. Όταν με καλούν σε μια γιορτή δεν θέλω να σηκώσω το τηλέφωνο», λέει η Ding Na και συνεχίζει: «Οι οικογένειες θέτουν τελεσίγραφα στις κόρες του να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 30».

Σύμφωνα με την Zhou Xiaopeng, σύμβουλο σε υπηρεσία ραντεβού στην Κίνα, η πίεση προς τους ελεύθερους να βρουν ταίρι, μεγαλώνουν την περίοδο του κινέζικου Νέου Έτους.

«Φανταστείτε μία σκηνή όπου κάποιοι άνθρωποι κάθονται σε ένα τραπέζι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλοι κάθονται σε ζευγάρια, ο αδελφός σου με τη νύφη σου, η αδελφή σου με το γαμπρό σου κ.ο.κ. Εάν είσαι ο μόνος που έχεις μείνει ελεύθερος, μπορείς να νιώσεις την πίεση και την απογοήτευση».

Σύμφωνα με την Zhou Xiaopeng, και οι άνδρες επιλέγουν την ενοικίαση συντρόφων. Πρόκειται, συνήθως, για ομοφυλόφιλους που επιθυμούν να το κρύψουν από τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τονίζει ότι οι γυναίκες είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στην Κίνα. Αυτό, τονίζει, μπορεί να αλλάξει. «Όταν αυτοί που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του '80 και του ΄90 γίνουν γονείς, δεν θα ασκούν την ίδια πίεση στα παιδιά τους. Αυτό, όμως, θα χρειαστεί  20 με 30 χρόνια».

Προσφέρει τον εαυτό του με αντάλλαγμα μια σύντροφο
Ο Li Le, πωλητής αγροτικών προϊόντων παραδέχεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα επιλέξει να γιορτάσει το Νέο Έτος μακριά από την οικογένειά του. Αντί γι' αυτό προσφέρει τον εαυτό του προς ενοικίαση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το κάνει για τα χρήματα. «Είναι συναρπαστικό. Μπορεί να βρω κάποιαν που να μοιράζεται τα ενδιαφέροντά μου και αυτό θα μας κάνει και τους δύο χαρούμενους», λέει.

Μέχρι στιγμής 30 γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του. Ο ίδιος δηλώνει ότι αυτό που θα ήθελε θα ήταν να βρει μέσα από αυτή τη διαδικασία μία γυναίκα για να παντρευτεί.

Το σενάριο μοιάζει βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία ή από την επιτυχημένη κινέζικη τηλεοπτική σειρά «Νοικιάζοντας έναν άνδρα για το reunion» που θέλει έναν άνδρα να βρίσκει τη γυναίκα της ζωής του στο πρόσωπο μιας συντρόφου υπό ενοικίαση.

Πηγή: protothema.gr