7 Φεβρουάριος 2013, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Γιατί έδιωξαν τον Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Γιατί έδιωξαν τον Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μετά από τo εξωφρενικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην “Trakya nin Sesi”, για την ελληνικότητα των Ποντίων, ακολούθησαν κι άλλες ανθελληνικές απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη που προκαλούν εδώ και καιρό. 

Ο Νάσος Θεοδωρίδης είχε προκαλέσει παραμονές της επετείου της 28ης Οκτωβρίου όταν με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή χαρακτηρίζε ως μύθο το Αλβανικό έπος, ενώ όπως αναφέρει πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.

Σε αναρτησή του στο facebook, ζητά προκλητικότατα, να χρησιμοποιείται η “Μακεδονική” γλώσσα (σκοπιανά), όπως την αποκαλεί, στα ελληνικά δικαστήρια.

Το αποκορύφωμα ήταν νέα ανάρτησή του στο facebook, όπου αποκαλεί τα Ίμια Καρντάκ και αναγνωρίζει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως οι απόψεις του Ν. Θεοδωρίδη «απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας εκπροσωπούν κατ΄ ουδένα τρόπο».

Μετά από όλα αυτά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απέπεμψε τον Νάσο Θεοδωρίδη από τα καθήκοντά του ώς εκπροσώπου στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής.

Σχετικά άρθρα:

Νάσος Θεοδωρίδης: Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Gallery