7 Φεβρουάριος 2013, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 17:21

Νάσος Θεοδωρίδης: Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες

  • Νάσος Θεοδωρίδης: Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες

«Ο μύθος της "γνήσιας ελληνικότητας" των Ποντίων». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Νάσου Θεοδωρίδη το οποίο δημοσιεύτηκε στην Trakya nin Sesi στις 3/3/2011. Το άρθρο ξεκινάει ως εξής:

Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης. Το δεύτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με τη γεωργιανή. Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε ελληνοποντιακή εθνότητα.

Πόντιοι (Λαζοί) κατέφθασαν στην Ιστανμπούλ τον Σεπτέμβριο του 1955 και έκαναν τις γνωστές καταστροφές, αγανακτισμένοι από την επίθεση στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάληψη της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε από Περσοπόντιους. Οι επιμιξίες Ποντίων με τουρκικά φύλα ήταν αναρίθμητες. (Πηγή: taxalia.blogspot.com.)

Αυτά υποστηρίζει άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν μέχρι πριν από λίγες ώρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Προτείνουμε στον εν λόγω κύριο να ξεκινήσει την ανάγνωση της ελληνικής ιστορίας, όχι από τουρκικά βιβλία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί έδιωξαν τον Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το αυθεντικό άρθρο της εφημερίδας παρακάτω:

Gallery