7 Φεβρουάριος 2013, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Αγγλία: 1.200 ασθενείς νεκροί από αμέλεια

  • Χωρίς τον ΑΜΚΑ η λίστα χειρουργείου στα νοσοκομεία

Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας σε δύο νοσοκομεία του Στάφορντ (στην περιοχή των δυτικών Μίντλαντς), είχαν ως αποτέλεσμα τον αδικαιολόγητο θάνατο τουλάχιστον 1.200 ασθενών, την περίοδο 2005-2009.

"Γροθιά στο στομάχι" του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) αποτελεί η πολυαναμενόμενη έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στον τομέα της Υγείας της Γηραιάς Αλβιώνας τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αποτελέσει αφορμή για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια περίθαλψη.

Αγανακτισμένοι συγγενείς των ανθρώπων, οι οποίοι πέθαναν άδικα, ζήτησαν χθες την παραίτηση όλων των υπεύθυνων, καθώς, όπως διαπίστωσε και ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την χθεσινή ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ουδείς εκ των υπευθύνων έχει παραιτηθεί ή απολυθεί μέχρι στιγμής, παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η αποκάλυψη των πλήρων διαστάσεων του σκανδάλου.

Η έλλειψη επαρκούς εξειδικευμένου προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνθρωπος να αλλάξει και να καθαρίσει τους ασθενείς, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.

Κάποιοι αναγκάζονταν να πίνουν βρώμικο νερό από τα βάζα, επειδή δεν υπήρχαν νοσοκόμες διαθέσιμες για να τους δώσουν νερό.
Ελεύθερος Τύπος

Πηγή: enikos.gr