7 Φεβρουάριος 2013, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Κατάληψη στην ΕΥΔΑΠ Δραπετσώνας

  • Κατάληψη στην ΕΥΔΑΠ Δραπετσώνας

Απέκλεισαν στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στη Δραπετσώνα, πριν λίγο εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες, μετά την κίνηση της εταιρείας να κόψει το νερό σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς λόγω οφειλών του δήμου.

Η ΕΥΔΑΠ παρακράτησε δημοτικά έσοδα για οφειλές του δήμου Δραπετσώνας και σφράγισε τα ρολόγια του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό οι υπηρεσίες του δήμου, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, παιδικών σταθμών και αθλητικών εγκαταστάσεων, και χωρίς μισθοδοσία οι εργαζόμενοι, όπως κατηγγειλε ο αντιδήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Οικονομάκης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου, ο Ν. Οικονομάκης μιλάει για «πρωτοφανή εμπάθεια και προκατάληψη της ΕΥΔΑΠ απέναντι στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας» και τονίζει: «Η ΕΥΔΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία της πόλης. Ο κοινωφελής της χαρακτήρας ανάγκασε την κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να αποδεχτεί με ή χωρίς την θέληση της τις ρυπογόνες για τους κατοίκους της πόλης μας, δραστηριότητες της. Σήμερα η ΕΥΔΑΠ επιδεικνύει στυγνό επιχειρηματικό πρόσωπο, σε βάρος των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργώντας εκδικητικά και τιμωρητικά, επειδή προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου λειτούργησαν ανεύθυνα και δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς ύδρευσης».

Ο αντιδήμαρχος εξηγεί το ιστορικό της υπόθεσης: Η δημοτική αρχή έχει προσφύγει κατά της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας την καταβολή αντισταθμιστικών τελών κατ’ εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διέλευση κεντρικού αγωγού. Στην περιοχή του Κερατσινίου η ΕΥΔΑΠ διατηρεί μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας, θεωρείται ο μεγαλύτερος ρυπαντής στην περιοχή. Η εταιρεία προσέφυγε δικαστικά, διεκδικώντας αναστολή του τέλους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε την καταβολή του 40% στην ΕΥΔΑΠ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης».

Πηγή: enet.gr