6 Φεβρουάριος 2013, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Απολύσεις κάθε τρίμηνο στο Δημόσιο

  • Λίστα με 2.000 "διαθέσιμους" δημοσίους υπαλλήλους

Πονοκέφαλο για την κυβέρνηση  αποτελεί η πίεση της τρόικας για 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα έρχεται και θέλει να δει την τριμηνιαία έκθεση προόδου για να ξεκλειδώσει το επόμενο μέρος της δόσης.

Η κυβέρνηση πρέπει να έχει έτοιμη το σχέδιο για την αποχώρησή τους καθώς σε λίγες μέρες επιστρέφει το κλιμάκιο της τρόικας. Το σκηνικό αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

Οι υπάλληλοι σύμφωνα με το υπουργείο δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά θα απολύονται,αλλά για διαθεσιμότητα και μετακινήσεις

Οι 25.000 απολύσεις έχουν τεθεί σαν βέτο από την τρόικα που και θα γίνουν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.

Από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης μπορεί να διαβεβαιώνεται ότι μιλάμε απλά για διαθεσιμότητα και μετακινήσεις που θα καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι αρκετό.

Θα προκύψουν χιλιάδες πλεονάζοντες υπάλληλοι που στο τέλος, όπως είναι η άποψη του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν απολυμένοι.

Για να γίνει αυτό το υπουργείο πρέπει να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει για το 2012 να περιλαμβάνει 25.000 λιγότερους υπαλλήλους.
Μπορεί μέσω διαθεσιμότητας αρχικά να πεισθεί η τρόικα ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση αυτή θα έχει επιτευχθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει και το πράσινο φως για μελλοντική επαναπροώθηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σε θέσεις του Δημοσίου.

Άλλωστε οι προσλήψεις είναι περιορισμένες.

Πηγή: madata.gr