6 Φεβρουάριος 2013, 12:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Ισόβια σε ζευγάρι που δολοφόνησε άγρια 80χρονη στην Δράμα

  • Δολοφόνησαν πρώην δήμαρχο οι βαρώνοι των ναρκωτικών

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικρό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας στην 43χρονη γυναίκα και τον 23χρονο νεαρό άντρα, κατοίκους Δράμας, για τη στυγερή δολοφονία μιας 83χρονης τον Ιανουάριο του 2010 στην πόλη της Δράμας.

Το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του καμιά από τις επισημάνσεις της υπεράσπισης που καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και στην αγόρευσή της κατέδειχνε πως υπάρχουν απλώς ενδείξεις αλλά καμία ουσιαστική απόδειξη που να στοιχειοθετεί ότι οι δυο κατηγορούμενοι ήταν οι δράστες του στυγερού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο κατηγορούμενοι εκτίουν ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για μια άλλη εγκληματική ενέργεια που διέπραξαν στους Σιταγρούς Δράμας το 2010. Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για τον από κοινού στραγγαλισμό ενός 37χρονου υπαλλήλου του ΤΕΒΕ, το πτώμα του οποίου στη συνέχεια έθαψαν στο κοτέτσι της κατοικίας όπου συζούσαν.

Ειδικότερα για το θάνατο της 83χρονης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της 83χρονης, ποινή φυλάκισης είκοσι ετών για ληστεία και ποινή φυλάκισης ενός έτους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο κατηγορημένοι τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου 2010 εισήλθαν στο διαμέρισμα της 83χρονης και της άσκησαν σωματική βία προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα. Η 83χρονη λιποθύμησε και στη συνέχεια οι δυο δράστες, θεωρώντας την νεκρή, περιέλουσαν με βενζίνη το κρεβάτι και το σώμα της. Δημιούργησαν ένα νοητό φιτίλι από βενζίνη που ξεκινούσε από το δωμάτιο μέχρι και την εξώπορτα και λίγο πριν εγκαταλείψουν το σπίτι έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η ηλικιωμένη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία τέθηκαν από την υπεράσπιση μια σειρά ερωτημάτων προς τους δυο μάρτυρες κατηγορίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό οι δυο κατηγορημένοι ευθύνονται για το θάνατο της 83χρονης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν οι κατηγορούμενοι να προξένησαν τη φωτιά στις 3.30 (οπότε και διαπράχθηκε το έγκλημα) όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, αλλά να έγινε αντιληπτή στις 12.50 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας οπότε και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεσή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ενώ η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας ήταν ότι πρόκειται για πυρκαγιά προερχόμενη από βραχυκύκλωμα, καθώς το θύμα χρησιμοποιούσε ηλεκτρική κουβέρτα, στη συνέχεια όμως το πόρισμα της Π.Υ. Δράμας πιστοποίησε πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, η Αστυνομία ουδέποτε επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να πάρει αποτυπώματα δεδομένου ότι η 43χρονη είχε αναστατώσει το σπίτι, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, προκειμένου να βρει τα κρυμμένα χρήματα.

Κατά την απολογία τους τόσο η 43χρονη όσο και ο 23χρονος αρνήθηκαν ότι διέπραξαν το φόνο όπως αρνήθηκαν και τις προανακριτικές τους απολογίες λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν τι υπέγραψαν και που.

Πηγή: koolnews.gr