6 Φεβρουάριος 2013, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Παραγωγοί μοιράζουν λαχανικά έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης

  • Παραγωγοί μοιράζουν λαχανικά έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που μετέχουν στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους διαθέτουν δωρεάν, στους περαστικούς, 50 τόνους οπωρολαχανικών.

Καφάσια με φρούτα και λαχανικά είναι παραταγμένα επί της οδού Αχαρνών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των παραγωγών.

Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, ζητούν σύμφωνα με τα "Νέα" μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Οι παραγωγοί της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους μαζί με τα προϊόντα τους.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Πηγή: newsbomb.gr